Teskuh.nl – High tea bij Yoghurt Barn

Teskuh.nl – High tea bij Yoghurt Barn

Na mijn vorige artikel over Yoghurt Barn werd ik uitgenodigd om eens te komen high tea-en in de winkel! Natuurlijk wilde ik dat en daarom ging ik gisteren met mijn moeder naar hun filiaal in Amsterdam om heerlijk uitgebreid van een high tea te genieten. De high tea bij de Yoghurt Barn is wel wat anders dan wat je normaal gewend bent, vandaar dat ik het leuk vond om er wat foto’s van te maken en met jullie te delen.

Gisteren ben ik dus met m’n moeder wezen shoppen in Amsterdam. We besloten een fiets te huren, want dat is veel makkelijker dan dat je overal met de tram heen moet. Ik heb in Amsterdam een fiets staan, dus we haalden de mijne op, huurden er eentje voor mams en gingen op weg. Geloof me, het voelt echt super bevrijdend! Je moet natuurlijk een beetje de weg kennen, maar met Google Maps kom je ook echt ver. Sowieso een tip voor wanneer je eens naar Amsterdam wilt en ook meer wilt bezoeken dan alleen de Dam en de Kalverstraat. Helaas ging de band van mijn moeders’ fiets wel lek, waardoor we een fietsenmaker moesten zoeken en te laat kwamen bij de high tea. Het was gelukkig geen probleem en toen we eenmaal klaar waren om te beginnen stond alles netjes klaar.

Alles werd opgediend in zo’n groot dienblad en dat zag er erg leuk uit. Sowieso paste alles perfect bij elkaar qua servies en indeling. Zoals je al kunt zien: een stuk anders dan een high tea in een ander café. Yoghurt Barn staat natuurlijk bekend om hun yoghurtjes en daarom mogen die ook zeker niet ontbreken in deze maaltijd. Natuurlijk werden we ook voorzien van een heleboel thee en de nodige zoetigheid.

Veel thee! Bij de Barn serveren ze thee van Tea Bar, waar ik weer helemaal gek op ben. Het lijkt wel of een boel leuke merken met elkaar samenwerken, want ik zie dit soort dingen steeds vaker terug. Natuurlijk ging ik vooral voor Notendroom, want dat is mijn grote favoriet, samen met Champagne Cassis.

Allemaal bakjes yoghurt! Ze hebben wat willekeurige yoghurt mixen van de kaart gehaald en die in de high tea verwerkt. Zo zie je bijvoorbeeld Crazy Cookie, maar ook Choco Caramba. Het is een goede mix van fruit, zoetigheid, noten en superfoods. Deze hierboven aan de rechterkant heet Chia Champion en zit vol met gojibessen, abrikoos en chiazaadjes. De ultieme gezonde mix, en nog lekker ook. Alles is trouwens gemaakt van hangop, dat is een wat dikkere en romigere variant van yoghurt.

Broodjes! Ik maak geen grapje als ik zeg dat dit de lekkerste broodjes waren die ik in tijden op had. Heerlijk knapperig, niet te hard en niet te zacht, maar goed van smaak en vullend. Het brood erachter is gevuld met krenten, ook yummy!

Normaal krijg je bij een high tea sandwiches met van alles erop (meestal zalm, ham of kaas), maar hier was alles vegetarisch en hadden we yoghurt smeersels om op onze broodjes te smeren. Dat klinkt misschien niet mega aantrekkelijk, maar het was heerlijk. Vooral de variant met zongedroogde tomaat, die je hiervoor ziet, vond ik onwijs lekker. Ik was bijna in staat om hem uit te lepelen en gewoon los op te eten. De achterste variant leek op tzatziki en was lekker fris.

Qua zoetigheid hadden we brownies, een frambozenmuffin en deze bars vol met noten en zaden. Vooral deze zagen er mega gezond uit! We kregen ze niet meer op, omdat de rest al zo vullend was, maar we mochten ze mee naar huis nemen.

Ik heb er geen foto van gemaakt, maar na afloop mochten we nog een toetje nemen: frozen yoghurt met siroop naar keuze. Ik nam er mangosiroop bij en dat was echt heel fris. Met een volle maag, een voldaan gevoel en een (bijna) leeg dienblad verlieten we de Barn weer. Wat was dit leuk! Het is, zoals ik dus al zei, veel anders dan een normale high tea en voor mijn gevoel ook een stuk gezonder. Alles wat ik heb geproefd was lekker, de sapjes die we erbij kregen smaakten goed en ik kan niets anders zeggen dat ik heel blij was met deze lekkere lunch.

De Yoghurt Barn vind je in Utrecht en Amsterdam. Kijk voor meer informatie eens op hun website.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.