B Corporation

bcorp_Tekengebied 1

Ja, je leest het goed! Sinds februari 2021 mag YB zich een certified B Corporation noemen, oftewel B Corp. Bedrijven met een B Corp certificaat streven vrijwillig de hoogste standaarden na op het vlak van sociale en ecologische prestaties, maatschappelijke verantwoordelijkheid en transparantie. 

WAT HOUDT B CORP IN?

B Corp staat voor Benefit Corporation en is een duurzaamheidskeurmerk. Alleen bedrijven die écht een verschil willen maken in de samenleving en die er alles aan doen om een betere wereld te creëren op het gebied van mens, dier en klimaat, ontvangen dit keurmerk. Deze status brengt dan ook een verantwoordelijkheid met zich mee. We willen door middel van duurzaam en milieubewust ondernemen zorgen dat de wereld voor de toekomstige generaties leefbaar, gezond en veilig blijft!

 

Op het moment van schrijven zijn er 3.700 organisaties wereldwijd die dit keurmerk mogen dragen en vanaf nu is YB er daar dus ook één van! Dankzij het internationale B Corporation netwerk kunnen deze organisaties elkaar en anderen inspireren, zodat we samen een nog grotere impact kunnen maken. Dat wij hier ook deel van uitmaken maakt ons natuurlijk heel trots.

 

Een leuk feitje is dat YB het eerste horecabedrijf in de Benelux én één van de eerste horecabedrijven wereldwijd is die zich B Corp certificaat heeft ontvangen. Dit betekent dat wij nog een stapje dichterbij ons doel zijn om de wereld een stukje mooier te maken door middel van onze biologische en plantaardige yoghurt creaties!

“Alleen bedrijven die écht een verschil willen maken in de samenleving en die er alles aan doen om een betere wereld te creëren op het gebied van mens, dier en klimaat, ontvangen dit keurmerk”

ONS B ASSESSMENT

We hebben dus het bijbehorende (en erg pittige) B Assessment afgelegd en het keurmerk ontvangen. Yay! Maar, dit betekent niet dat we nu onderuitgezakt verder gaan. Als B Corp doorloop je het B assessment namelijk elke drie jaar opnieuw. Zo streven we ernaar om te blijven verbeteren en de volgende keer nog hoger te scorenBen je benieuwd naar alle ins and outs van ons assessment? Deze kun je binnenkort online vinden!