Duurzaamheid

Duurzaamheid

 

Bij Yoghurt Barn staan en gaan we voor feel good food met een positieve impact op mens, dier en onze aarde. Dit zit zelfs vanaf dag één al in ons DNA! Hieronder vertellen we je graag waar we ons binnen de peilers van mens, dier en aarde mee bezig houden. Lees je mee?

“Feel good food met een positieve impact op mens, dier en onze aarde”

Mensen

Gasten

Yoghurt Barn is ontstaan door een grote passie voor alles wat er mogelijk is met yoghurt. Die passie geven wij graag ook weer door! Dit doen we door de gasten dagelijks te inspireren met alle mogelijkheden van onze verrassende en eerlijke producten. Als er iets belangrijk is voor ons en terugkomt in alle werkzaamheden, is het een fijne omgang met de gasten. Het is immers ons dagelijkse doel om de gast vrolijker de deur uit te zien gaan dan hoe diegene binnenkwam. We vinden het daarom belangrijk om een fijne huiskamersfeer te creëren in onze Barns, waar iedereen zich thuis kan voelen. Gasten helpen ons ook om te groeien, doordat we oprecht naar ze luisteren, relevante feedback toepassen en duurzame connecties aangaan met fans. Ook in het jaar 2020 speelde het in de watten leggen van gasten een grote rol, omdat de gast altijd voorop staat en we er dagelijks voor willen zorgen dat gasten een fijne ervaring hebben.

YB Family

Binnen Yoghurt Barn zijn enkele waarden die je in de echte kern vindt. Oftewel, bij ons allemaal; de medewerkers! Het gaat om de waarden die wij met elkaar binnen Yoghurt Barn delen en belangrijk vinden. Gezien we een echte familiecultuur hebben, vinden we het fijn om familiair, gezellig en enthousiast met elkaar om te gaan. Daarnaast vinden we het van elkaar belangrijk dat we gastvrij zijn in onze werkzaamheden en dat we onszelf ook bezighouden met duurzaamheid en milieu. Al onze medewerkers kunnen gebruik maken van diverse (health) Barn Benefits; leuke extraatjes voor een langdurige relatie!

Dieren

Biologisch

Zoals we eerder al noemden, hebben we een grote passie voor yoghurt; all day, every day! Samen met onze yoghurtpartner Arla Biologisch willen we biologische zuivel makkelijker toegankelijk maken voor iedereen. Wat maakt biologische zuivel speciaal? Biologische boeren investeren al jaren in de natuur van morgen. Kijk bijvoorbeeld eens naar de biologische koe. Haar weide heeft een schone, veelzijdige bodem en staat vol met van alles wat groeit en bloeit. De biologische koe brengt zoveel mogelijk tijd buiten door. Wat er op haar menu staat? Zoveel mogelijk vers gras, klavertjes en kruiden waar vooral géén kunstmest en/of chemische bestrijdingsmiddelen in of op te vinden zijn. Wij als zuiveleters proeven wat de koe binnen heeft gekregen. Zo geniet je van biologische zuivel die niet alleen beter smaakt, maar ook beter voelt. Happy cows zorgen immers voor de lekkerste melk!

100% vegetarisch

Met regelmaat krijgen we de vraag of je als vegetariër bij ons terecht kunt. Jep! Zelfs ál onze producten zijn 100% vegetarisch. Naast een bakje yoghurt bieden we nog heel veel andere producten aan. We kunnen ons namelijk voorstellen dat niet iedereen even groot fan is van yoghurt en ook die mensen willen we op een laagdrempelige manier kennis laten maken met onze producten. Deze producten zullen altijd vegetarisch zijn en dat zijn ze ook al sinds de opening van onze eerste Barn altijd geweest.

Plantaardig

Redenen om niet zo’n fan te zijn van een bakje yoghurt verschillen. De ene wil het vanuit bepaalde overtuigingen niet eten – wat wij begrijpen en volledig supporten – en de ander krijgt echt last van een hoop narigheid wanneer hij of zij lactose binnenkrijgt. Mede om die redenen bieden we steeds meer plantaardige opties. Belangrijk vinden wij ook dat plantaardig consumeren beter is voor het dierenwelzijn en onze aarde – op dit laatste komen we straks nog even terug. Bij plantaardige producten komen er helemaal geen dierlijke producten aan te pas en dus ook geen producten die afkomstig zijn van dieren. Hiermee willen we graag laten zien dat plantaardig eten minstens zo lekker én makkelijk is!

“We laten je graag zien dat plantaardig eten minstens zo lekker én makkelijk is!”

Onze aarde

Duurzaamheidsbeleid

Als echte fan weet jij natuurlijk dat wij als organisatie een duidelijk duurzaamheidsbeleid hebben waarmee al enkele jaren stappen genomen worden om steeds duurzamer te ondernemen. Wist je dit nog niet? Well, now you do! In de dagelijkse operatie zijn we continu op zoek naar duurzame verbeteringen. De keuze om 100% vegetarisch te zijn, het gebruik van enkel biologische zuivel, het gebruik van groene stroom en het groeiende aanbod van plantaardige opties zijn hier slechts enkele voorbeelden van.

Klimaatpositief ondernemen

We love goed doen voor mens, dier en onze aarde. Juist in de crisistijd die we in 2020 allemaal meegemaakt hebben is het belangrijk dat we wakker worden; dat we samen een verschil gaan maken! Om die reden brachten we op de 50everjaardag van Earth Day (22-04-2020) naar buiten dat wij klimaatpositief zijn gaan ondernemen. Wat dat betekent? Dat iedere gast (jij!) die bij ons komt een positieve impact heeft op het klimaat. Hiermee zijn wij één van de eerste bedrijven ter wereld die deze innovatieve stap in duurzaamheid zet! Wil je hier meer over weten? Kijk dan zeker even op deze pagina.

“Yoghurt Barn inspireert op een positieve en toegankelijke manier een brede groep mensen door te laten zien dat gezond en natuurvriendelijk eten lekker en leuk is.” – Wereld Natuur Fonds

Yoghurt Barn en het Wereld Natuur Fonds

De natuur beschermen door lekker én verantwoord te eten: dat is het uitgangspunt van de samenwerking tussen Yoghurt Barn en het Wereld Natuur Fonds! Wist je dat consumenten actief bijdragen aan natuurbescherming dichtbij én ver weg wanneer zij vaker kiezen voor plantaardig eten? Om die reden bieden wij, naast de biologische zuivel van de Nederlandse Arla boeren, ook meerdere plantaardige alternatieven. Zo kun je op meerdere manieren verantwoord genieten van al je lekkers! En weet je wat ook tof is? Een deel van de opbrengst van een aantal Yoghurt Barn producten gaat naar het Wereld Natuur Fonds!

Met biologische en plantaardige zuivel willen we iedereen laten zien dat gezond en verantwoord eten hartstikke lekker én leuk is. De nieuwe samenwerking met WWF past hier dan ook heel goed bij, want samen willen we dit nóg toegankelijker maken.