Glutenvrije yoghurt boekweit pannenkoeken

Pannenkoeken met boekweit en yoghurt
Zondagochtend feestontbijt? Of gewoon lekker ’s avonds genieten van gezonde pannenkoeken? Duik de keuken in met dit loei lekkere recept! Dit recept is voor vier pannenkoeken, maar je kunt het natuurlijk uitbreiden en zoveel pannenkoeken maken als je zelf wilt! Deel jouw creatie op Instagram met de hashtag #yourownYB, dan kunnen wij mee genieten!

yoghurtbarn-inspiratie-pannenkoekjes1

voorbereidingstijd: 5 minuten
kooktijd: 10 minuten
totale tijd: 15 minuten

Ingrediënten:
1/4 cup boekweitmeel
1/4 cup havermoutmeel (dit maak je makkelijk voor havermout even te vermalen in de blender)
1/2 el lijnzaad
1/2 tl bakpoeder
1/4 tl baking soda
1/8 tl zout
8 el Griekse yoghurt
1/2 el honing
1/2 tl vanille
1/2 tl kaneel
1 banaan, gesneden in stukjes
1/2 el olie

Voor glutenvrij: zorg ervoor dat je glutenvrije havermout gebruikt. Liever geen zuivel? Probeer dan soja yoghurt in plaats van gewone yoghurt

yoghurtbarn-inspiratie-pannenkoekjes4

How to:
Verwarm een grote pan op medium hoog vuur voor 3-5 minuten terwijl je het beslag maakt.
Klop de bloem soorten samen met het lijnzaad, bakpoeder, bakzout en zout. Voeg de yoghurt toe, de honing, vanille en de olie. Klop goed door. Het is een dik deeg dus wil je wat dunnere pannenkoeken voeg dan bijvoorbeeld een beetje amandelmelk toe of gewone melk om het dunner te maken. Roer de banaan erdoor.
Doe wat olie in de pan. Laat even verwarmen en voeg dan het beslag toe, met een eetlepel en probeer er een soort van rondje van te maken. Je hebt per pannenkoekje een paar eetlepels beslag nodig. Bak de pannenkoek aan een kant voor ongeveer 2 minuten en keer dan voorzichtig om. Het is dan nog vrij zacht dus gebruik een brede spatel en niet te snel omscheppen! Serveer ze warm met nog wat extra banaan of nog extra honing.