Raita – veelzijdige yoghurt dip

Yoghurtinspiratie voor thuis! Deze raita doet ’t goed als gezonde saus in combinatie met bijvoorbeeld een groenteburger of als dip met wortel of bleekselderij. Ga jij aan de slag? Deel dan een foto van jouw creatie op Instagram met de hashtag #yourownYB, vinden we leuk!

yoghurtbarn-inspiratie-yoghurtdip1

bereidingstijd:
10 minuten

Ingrediënten:
250 gr stevige yoghurt zoals hangop of Griekse yoghurt. Zorg dat je geen zure yoghurt uitkiest
1 grote komkommer
1/2 tl gemalen komijn
1/2 tl gemalen koriander
1/2 teentje rauwe knoflook (optioneel)
1/2 tl chili poeder
verse koriander
peper
zout

How to:
Doe de yoghurt in een kom en meng met de specerijen, maar hou de chili peper apart. Pyoghurtbarn-inspiratie-yoghurtdip3roef en voeg eventueel nog wat extra peper en zout toe. Pers het teentje knoflook uit en doe dit erbij

Rasp de helft van de komkommer, doe dit in een zeef bestrooi met wat zout en laat het vocht er een beetje uitlopen. Ik druk het altijd nog even na met een lepel om te voorkomen dat het te vochtig wordt.
Snij de rest van de komkommer in kleine blokjes
Doe de uitgelekte geraspte komkommer door de yoghurt en roer goed door. Doe over in een leuk schaaltje en bestrooi met de blokjes komkommer en de chili poeder. Maak af met gehakte blaadjes koriander.

Rauwe knoflook kan heel snel overheersend zijn dus laat je niet verleiden om er meer bij te doen. Vind je de knoflook smaak te weinig dan kun je altijd nog wat extra toevoegen. Eruit halen wordt een stuk lastiger.

0/5 (0 Reviews)