Kerstdessert: Yoghurt pannacotta met granaatappel

Opzoek naar een feestelijk kerstdessert? Probeer eens deze pannacotta met yoghurt en granaatappel! Wedden dat jij de show steelt deze kerst? En wij genieten graag mee, dus deel vooral jouw foto op Instagram met de hashtag #yourownYB!

Pannacotta with pomegranate

Ingredientën:
50 ml cranberrysap
4 blaadjes gelatine
340 ml slagroom
110 gram suiker
500 gram volle yoghurt
1 tl vanille extract
Bakje granaatappel pitjes of pitjes uit 1 granaatappel
cranberry saus (optioneel)

How to:
Zet de blaadjes gelatine in een kom met koud water in de week voor minimaal 5 minuten.
Doe de cranberrysap, de slagroom en de suiker bij elkaar in een steelpannetje. Zet dit op het vuur en verwarm tot de suiker is opgelost en de room goed warm is maar nog niet kookt. Knijp de gelatine uit en roer dit door het warme mengsel. Voeg de yoghurt en de vanille erbij en roer alles goed door.
Giet in je klaarstaande pannacotta vormpjes, dek af met plastic folie en zet dit minimaal 4 uur in de koelkast maar liever nog langer.
Wil je de pannacotta uit het vormpje halen, vul dan een ruime kom met heet water en hou het vormpje daar even kort in. Je ziet als het goed is dat de randen iets ‘smelten’ en zo los laten. Keer om op een bord, hou de kom en het vormpje goed vast, draai om en schud het in een keer eruit.
Serveer de pannacotta met een flinke hoeveelheid granaatappel pitjes.