Pittige pompoensoep met yoghurt

Pompoen, pompoen, pompoensoep! Zin in een lekkere kop soep? Zet dan deze pompoensoep op tafel! Een lekker pittig soepje, natuurlijk met yoghurt. Dat is eens wat anders, he? Als je besluit een foto te delen op Instagram, gebruik dan de hashtag #yourownYB, dan kunnen wij kijken wat jij ervan gemaakt hebt!

yoghurtbarn-inspiratie-pompoensoep1

voorbereidingstijd: 15 minuten
kooktijd: 30 minuten
totale tijd: 45 minuten

Ingrediënten:
650-700 gr in stukken gesneden flespompoen (dit is dus het schone gewicht)
150 gram Griekse yoghurt
1,5 tl kaneel
1 tl gemalen kruidnagel
1/2 tl chili poeder
1 tl grof zeezout
4 el olijfolie
1 rode ui, fijn gesneden
150-200 gr wortel, fijn gesneden
1 rode paprika, in blokjes
2 tenen knoflook, gesneden
750 ml groentebouillon

yoghurtbarn-inspiratie-pompoensoep2

How to:
Verwarm de oven voor op 225 C en doe de schoongemaakte pompoen blokken in een ovenschaal en strooi de kaneel, kruidnagel, chili en zout eroverheen. Schud alles goed om en doe de olijfolie erbij. Ik meet dat nooit exact maar sprenkel er olijfolie overheen en schud alles dan goed om. Ze moeten allemaal een dun laagje olijfolie eromheen hebben maar niet moddervet zijn natuurlijk. Rooster voor ongeveer 10-15 minuten en haal dan uit de oven.
In een grote soeppan op medium vuur bak je de ui, knoflook, chilipeper, wortels en paprika aan voor ongeveer 5 minuten. Voeg de pompoen toe en bak dit nog even mee. Giet de bouillon erbij en laat het geheel ongeveer 30 minuten zachtjes pruttelen.
Met een staafmixer pureer je vervolgens de soep en op het laatst doe je de yoghurt erdoor. Check of je nog extra zout nodig hebt en smullen maar!