Warme havermout met stoofpeertjes, kaneel en steranijs

Winterbreakfast! Ga aan de slag met stoofpeertjes en havermout. Lekker warm wakker worden op de vroege winterochtenden. Laten zien wat jij ervan gemaakt hebt? Instagram je foto met de hashtag #yourownYB, dan kunnen wij ook mee smullen!

yoghurtbarn-inspiratie-havermout3

voorbereidingstijd: 10 minuten
kooktijd: 40 minuten
totale tijd: 50 minuten

Ingrediënten:
havermout
melk
5 stoofpeertjes
100 gram suiker
4 stokjes kaneel
3 stuks steranijs
stukje gember van 10 cm
cranberry sap, ongeveer 500 ml
pecannoten, handje gehakt
kardemom, 3 peulen gekneusd

Om te serveren:
honing
pure chocola
pecannoten

yoghurtbarn-inspiratie-havermout2

How to:
Maak de stoofpeertjes een dag of een paar uur van tevoren klaar zodat het is afgekoeld tegen de tijd dat je wilt ontbijten. Je kunt ze uiteraard ook warm eten maar dat is wat minder praktisch om het voor het ontbijt nog te moeten maken.
Om de peertjes mooi rood te laten stoven gebruik ik het liefste rode wijn, maar dat past iets minder goed bij een ontbijt gerecht (alhoewel het is bijna kerst toch?) Neem hiervoor in de plaats cranberry sap en kook de peertjes hierin tot ze gaar zijn. Voor je ze op het vuur zet doe je er de kaneel, de steranijs, de gember en de kardemom bij.
Terwijl de stoofpeertjes pruttelen bereid je de havermout voor. Doe de vlokken in een staafmixer bakje en blend even kort tot je een fijne structuur overhoud. Zet het vast klaar in een bakje.
Als je klaar bent om het te eten, verhit je melk en schuimt die lekker op tot de melk tegen de kook aan is. Giet op de havermout en roer het geheel goed door. Decoreer daarna met de stoofpeertjes, pecannoten, chocoladestukjes en honing. Je kunt het nog afmaken door een stufje kaneel eroverheen te strooien

4/5 (2 Reviews)