Yoghurt rabarber sinaasappel cake

Iets te vieren of gewoon zomaar zin in cake? Hoe klinkt een yoghurt rabarber sinaasappel cake jou in de oren? Goed he? Gauw aan de slag en daarna een foto delen op instagram met #yourownYB, dan vieren wij het feestje ook een beetje met je mee!

yoghurtbarn-inspiratie-rabarbercake1

voorbereidingstijd: 10 minuten
kooktijd: 60 minuten
totale tijd: 1 uur en 10 minuten

Ingrediënten:
185 gr hangop (of volle yoghurt)
95 gr gehakte hazelnoten
270 gr bloem
1,5 tl bakpoeder
1/2 tl bakzout
1/2 tl zout
215 gr suiker
1 groot ei
150 ml sinaasappelsap (vers geperst)
rasp van 1 sinaasappel
250 gr rabarber in kleine stukjes gesneden
100 gr pure chocola (in stukjes gehakt) Optioneel
Voor de topping:yoghurtbarn-inspiratie-rabarbercake2
Poedersuiker
Geschaafde amandelen, kort geroosterd in de koekenpan

 

How to:
Verwarm de oven voor op 180 C.
Doe de bloem, bakpoeder, bakzout en het zout samen in een grote kom en meng dit goed door.
In een andere kom doe je de yoghurt, suiker, ei en het sinaasappelsap. Roer dit goed door en voeg dan het bloem mengsel toe. Mix dit goed en roer er vervolgens met een houten lepel de rabarber, de gehakte chocola en hazelnoten erdoor en de sinaasappelrasp.
Doe over in een cake vorm en bak in de voorverwarmde oven voor ongeveer 50 minuten. Check met een houten prikker in het midden van de cake of deze gaar is. Komt de prikker er schoon uit dan is de cake gaar.