Retail

RETAIL LANCERING

We hebben de ambitie om met YB te groeien in nieuwe kanalen en deze groei gaat bijna beginnen. In september introduceren we namelijk zes plantaardige producten bij landelijke supermarktketens en foodservice partners!

YB bestaat inmiddels al bijna negen jaar en in die jaren zijn we hard gegroeid als horecaketen. Dat resulteert in jarenlange ervaring met het maken van de lekkerste (plantaardige) producten voor miljoenen gasten in de horeca. Met deze stap brengen we deze ervaring ook naar de consument thuis en onderweg. We zien enorme kansen in deze nieuwe categorie van ontbijtproducten en gezonde tussendoortjes, zowel qua hoeveelheid smaken als in het binnen- en buitenland. Als je geproefd hebt ben je om!

De producten worden in week 38 gelanceerd bij de eerste supermarktketens en foodservice partners. In eerste instantie zal dit in Nederland zijn, maar ook staan de schappen van België al op de planning! Naar verwachting zullen er aan het eind van dit jaar rond de 2.000 verkooppunten zijn gerealiseerd.

DE PRODUCTEN

Nu ben je waarschijnlijk heel benieuwd wat voor producten er dan gelanceerd gaan worden. Dat zetten we hieronder even op een rijtje! Al deze producten zijn plantaardig, B Corp certified en hebben een positieve impact op het klimaat. Ook voor deze producten meten we onze gehele CO2-uitstoot en deze uitstoot nemen we mee in onze reductie en compensatie in samenwerking met Trees For All. Zo zorgen we dat ook elke retail consumptie een positieve impact heeft! Daarnaast hebben alle producten Nutriscore A en zijn ze gluten- en nootvrij. De Overnight Oats zijn een bron van vezels en eiwitten en bevatten geen geraffineerde suikers.

FOODSERVICE-KANAAL

De producten hieronder worden gelanceerd in het foodservice-kanaal.

Packshot Soya Specials Aardbei

SOYA SPECIALS AARDBEI

Het eerste product is een Soya Special in de smaak aardbei. Dit product is gemaakt met een eigen receptuur granola en bevat een heerlijke jam.

Packshot Soya Specials Perzik

SOYA SPECIALS PERZIK & ABRIKOOS

Ook komt er een Soya Special in de smaak Perzik & Abrikoos. Dit product bevat ook een lekkere jam en een ander receptuur granola.

Packshot Overnight Oats Natural

OVERNIGHTS OATS NATURAL

Ons populaire receptuur van de Overnight Oats in de Barns is doorontwikkeld en komt ook op de markt! De smaak die je hier ziet is Natural en is het basisrecept. Dit is een verpakking van 200ml en de consument kan dit eventueel zelf met allerlei lekkers aftoppen.

Packshot Overnight Oats Cacao

OVERNIGHT OATS CACAO

De tweede smaak Overnight Oats is de Cacao. Ook dit is een verpakking van 200ml.

SUPERMARKT KANAAL

Voor het supermarkt kanaal zal de Overnight Oats ook in de smaken Natural en Cacao uitgebracht worden in een 400ml versie. Dit is ideaal voor thuis!

Packshot Overnight Oats Natural groot
Packshot Overnight Oats Cacao groot

UNIEKE COMBINATIE

Het is natuurlijk uniek om een horecaketen te zijn, terwijl je als gast van YB straks ook via je lokale supermarkt thuis en onderweg van YB kunt genieten. Andersom krijgen we ook de kans om nieuwe consumenten de unieke YB beleving in onze Barns te laten ervaren. We zullen onze Barns dan ook actief inzetten in aanvulling op de retail producten en daarbij speelt duurzaamheid ook weer een grote rol. Zo kan iedereen in de supermarkt of onderweg een unieke QR-code scannen, deelnemen aan YB Loyalty en meesparen voor gratis koffie tot High Tea of deze punten inzetten om samen met ons bomen te planten. Ook kunnen de retail cups in de Barns ingeleverd worden, waarbij men direct korting krijgt op het horeca-product en de cup hergebruikt wordt.