Ons verhaal

Kwaliteit begint bij passie
20120730-_MG_0475_wout es
Hoe het begon; passie voor yoghurt

Het is eind 2011 en Wouter en Esther komen weer thuis na een heerlijke vakantie. Tijdens dit tripje is het allemaal ontstaan. Wandelend door de Spaanse steden viel hen op dat frozen yoghurt daar een groot succes is. Hun hersenen begonnen te kraken: “Als het daar zo goed werkt, waarom hebben wij het in Nederland dan nog niet? Wij zijn ten slotte ’s werelds grootste yoghurteters, waarom heeft nog niemand yoghurt buitenshuis gebracht in ons land?!”

Met dit kleine idee is alles ontstaan. Naast hun banen als marketing directeur en fysiotherapeut zijn Wouter en Esther begonnen met het ontwikkelen van wat toen nog schuilging achter de projectnaam ToYoGo. Nog geen jaar later was de eerste Barn een feit, aan de Neude in Utrecht! Ervaring in de horeca of gevoel voor koken hadden ze niet, maar wel een grote passie voor alles wat er kan met yoghurt. Hiermee zijn zij dit avontuur aangegaan. En de passie? Die is alleen maar gegroeid!

Inmiddels zijn wij als Yoghurt Barn de grootste en nagenoeg enige die yoghurt buitenshuis brengt. In de wereld, dus. Met 10+ locaties door het land en de enorme ambitie om iedereen te laten genieten van wat yoghurt kan brengen, zijn we voorlopig nog niet klaar met ons avontuur.

Op naar een mooie toekomst met heel veel loei lekkere yoghurt!

Bekijk onze loei lekkere producten!
Onze mening over yoghurt
“Kwaliteit begint bij passie. Passie voor de natuur, lekker eten en genieten. Passie voor het pure. Zo is Yoghurt Barn ontstaan.”

Wij houden van yoghurt; wij zijn yoghurt! Traditioneel, frozen, dik, dun, met of zonder lactose; bij ons kun je helemaal los. Eet het met een lepel, een rietje of zelfs met een vork. Biologisch, vers en verantwoord, maar vooral loei lekker! Stel je eigen yoghurt(feestje) samen of kies één van onze Specials. Wij kunnen niet wachten je mee te nemen in de wereld van yoghurt!

Als bedrijf zijn wij de afgelopen jaren grote stappen aan het zetten: we groeien, innoveren en zetten steeds een stapje verder in de richting van duurzaam en maatschappelijk gericht ondernemen. Sind eind 2018 hebben wij daarom de handen ineen geslagen met het meest innovatieve zuivelmerk van Nederland: Arla.

Samen met Arla willen wij van biologische zuivel de standaard maken; om goed te doen voor mens, dier en natuur. Samen gaan we ervoor om gezonde voeding makkelijker toegankelijk maken voor iedereen. We vullen elkaar goed aan en kijken uit naar al het moois wat dit partnership ons en alle yoghurtliefhebbers van Nederland gaat brengen.

Yoghurt Barn-27 LR
Yoghurt Cup LR
Yoghurt Barn staat voor duurzaam: green = good! 

Yoghurt Barn is duurzaam op haar eigen manier, en we gaan graag steeds een stapje verder.

  • Alle zuivel is biologisch. Simpelweg omdat we staan voor dierenwelzijn. Wist je dat we geheel vegetarisch zijn? Bovendien is onze biologische zuivel gewoon de lekkerste, want happy cows zorgen voor..
  • Onze heerlijke yoghurt en smakelijke smoothies serveren wij in authentieke Weckpotten, helemaal gemaakt van gerecycled glas.
  • Onze to go verpakkingen zijn allemaal recyclebaar.
  • In onze Barns vind je alleen FSC-gekeurd hout
  • In onze Barn Store bieden we onze Ecoffeecups aan. Deze zijn gemaakt van biologisch afbreekbaar bamboe. We moedigen onze gasten aan deze bekers mee te nemen als ze koffie komen halen, om to go materiaal te sparen!

Verder maken we gebruik van groene stroom en CO2-neutraal gas en zul je voornamelijk de laatste LED-verlichting tegenkomen voor minimale impact op de omgeving.

Eerlijk is heerlijk

Bij Yoghurt Barn krijg je pure, authentieke producten en daar zijn we best een beetje trots op. Onze samenwerking met Arla zorgt ervoor dat we de lekkerste biologische zuivel bieden. We kunnen zelfs enkele eigen yoghurtrecepturen aanbieden, die nergens anders te verkrijgen zijn. En dit proef je, want wij weten wat lekker is! Daarnaast hebben we ook biologische soja-, amandel- en kokosyoghurt, dus voor ieder wat wils.

Onze toppings zijn bewust niet biologisch, maar onze noten worden wel vers afgebakken en al het fruit wordt elke dag vers gesneden.

Samen met Bocca hebben we een eigen label koffie ontwikkeld. Een heerlijke single estate arabica uit Brazilië die uit onze food paring sessies met yoghurt -wat anders- het best naar voren kwam. Romig, met een hint naar noten en chocola. Perfect voor jouw latte of cappuccino!

We zijn continue bezig om ook zelf “Barn-made” producten te ontwikkelen. Denk aan ons bananenbrood, ons vegan kokosbrood en onze granola. We zijn  daarin wel heel eerlijk: wat we zelf niet kunnen, moet je bij de specialist halen. Een deel van ons gebak wordt speciaal voor ons gemaakt door iemand die daar heel goed in is. Onze veganistische gebakjes komen bij Sharp Sharp vandaan. Deze zijn uniek van smaak en geheel biologisch. Daarnaast is dit gebak ook gluten-, suiker- en lactosevrij. Sommige smaken zijn zelfs notenvrij!

Naar de Barn!
Yoghurt Barn-4 LR