Ons verhaal

Kwaliteit begint bij passie
20120730-_MG_0475_wout es
Hoe het begon; passie voor yoghurt

Het is eind 2011 en Wouter en Esther komen weer thuis na een heerlijke vakantie. Tijdens dit tripje is het allemaal ontstaan. Wandelend door de Spaanse steden viel hen op dat frozen yoghurt daar een groot succes is. Hun hersenen begonnen te kraken: “Als het daar zo goed werkt, waarom hebben wij het in Nederland dan nog niet? Wij zijn ten slotte ’s werelds grootste yoghurteters, waarom heeft nog niemand yoghurt buitenshuis gebracht in ons land?!”

Met dit kleine idee is alles ontstaan. Naast hun banen als marketing directeur en fysiotherapeut zijn Wouter en Esther begonnen met het ontwikkelen van wat toen nog schuilging achter de projectnaam ToYoGo. Nog geen jaar later was de eerste Barn een feit, aan de Neude in Utrecht! Ervaring in de horeca of gevoel voor koken hadden ze niet, maar wel een grote passie voor alles wat er kan met yoghurt en het goed doen voor mens, dier en klimaat. Hiermee zijn zij dit avontuur aangegaan. En de passie? Die is alleen maar gegroeid!

Inmiddels zijn wij als Yoghurt Barn de grootste en nagenoeg enige die yoghurt op klimaat positieve wijze buitenshuis brengt. In de wereld, dus. Met 10+ locaties door het land en de enorme ambitie om iedereen te laten genieten van wat yoghurt kan brengen, zijn we voorlopig nog niet klaar met ons avontuur. Gast voor gast willen wij de wereld een stukje beter maken.

Op naar een mooie toekomst met heel veel loei lekkere yoghurt!

Bekijk onze loei lekkere producten!
Onze mening over yoghurt
“Kwaliteit begint bij passie. Passie voor de natuur, lekker eten en genieten. Passie voor het pure. Zo is Yoghurt Barn ontstaan.”

Wij houden van yoghurt; wij zijn yoghurt! Traditioneel, frozen, dik, dun, met of zonder lactose of plant-based; bij ons kun je helemaal los. Eet het met een lepel, een rietje of zelfs met een vork. Biologisch, vers en verantwoord, maar vooral loei lekker! Stel je eigen yoghurt(feestje) samen of kies één van onze Specials. Wij kunnen niet wachten je mee te nemen in de wereld van yoghurt!

Als bedrijf zijn wij de afgelopen jaren grote stappen aan het zetten: we groeien, innoveren en zetten steeds een stapje verder in de richting van duurzaam en maatschappelijk gericht ondernemen. Eind 2018 hebben wij daarom de handen ineen geslagen met het meest innovatieve zuivelmerk van Nederland: Arla. Sinds april 2020 ondernemen wij klimaat positief, wat betekent dat al onze gasten een positieve impact op het klimaat hebben. Zo zetten wij belangrijke stappen richting het behalen van het wereldwijde klimaatakkoord. Op de pagina ‘klimaatpositief‘ kun je hier alles over lezen!

Wij willen iedereen laten genieten van biologische of plantaardige zuivel en dit de standaard maken; om goed te doen voor mens, dier en natuur. Samen gaan we ervoor om gezonde voeding makkelijker toegankelijk maken voor iedereen. Gast voor gast wordt de wereld een stukje beter.

Yoghurt Barn-27 LR
Yoghurt Cup LR
Yoghurt Barn staat voor duurzaam: green = good! 

Yoghurt Barn is duurzaam op haar eigen manier, en we gaan graag steeds een stapje verder. Sinds april 2020 ondernemen wij klimaatpositief. Dat betekent dat wij onze gehele CO2-uitstoot compenseren. Meer weten? Check dat de pagina ‘klimaat positief‘.

  • Alle zuivel is biologisch of plantaardig. Simpelweg omdat we staan voor dierenwelzijn. Wist je dat we geheel vegetarisch zijn? Bovendien is onze biologische zuivel gewoon de lekkerste, want happy cows zorgen voor de lekkerste melk!
  • Door onze samenwerking met het Wereld Natuur Fonds doneren we een deel van de opbrengst van de Vegan Deal en Kids Yoghurt aan WWF bomenprojecten wereldwijd.
  • Onze nieuwe Barnista’s krijgen na hun inwerkperiode een eigen Barn Boom!
  • Onze heerlijke yoghurt en smakelijke smoothies serveren wij in authentieke Weckpotten, helemaal gemaakt van gerecycled glas.
  • Onze to go verpakkingen zijn allemaal recyclebaar en gemaakt van rPet plastic.
  • In onze Barns vind je alleen FSC-gekeurd hout
  • In onze Barn Store bieden we onze Yoghurt Barn Thermosbekers aan. Deze zijn gemaakt door Retulp. Wij sluiten ons helemaal aan bij de visie van Retulp over het belang van de herbruikbare beker: “Eenmalig is schandalig!”. Door een thermosbeker aan te schaffen, drinkt iemand ter wereld (voor wie schoon drinkwater alles behalve vanzelfsprekend is) met je mee!

Verder maken we gebruik van Hollandse windenergie en groen gas en zul je voornamelijk de laatste LED-verlichting tegenkomen voor minimale impact op de omgeving.

Eerlijk is heerlijk

Bij Yoghurt Barn krijg je pure, authentieke producten en daar zijn we best een beetje trots op. Onze samenwerking met Arla zorgt ervoor dat we de lekkerste biologische zuivel bieden. En dit proef je, want wij weten wat lekker is! Daarnaast hebben we ook soja-, amandel- en kokosyoghurt, dus voor ieder wat wils.

Onze toppings zijn bewust niet biologisch, maar onze noten worden wel vers afgebakken en al het fruit wordt elke dag vers gesneden. Op deze manier voorkomen we dat we food-waste hebben, we maken wat we die dag of dat dagdeel nodig hebben, niet meer!

Samen met Bocca hebben we een eigen label koffie ontwikkeld. Een heerlijke single estate arabica uit Brazilië die uit onze food paring sessies met yoghurt -wat anders- het best naar voren kwam. Romig, met een hint naar noten en chocola. Perfect voor jouw latte of cappuccino!

We zijn continue bezig om onze eigen recepturen te verbeteren in samenwerking met onze patissier. Denk aan ons bananenbrood, ons vegan kokosbrood en onze granola. We zijn daarin wel heel eerlijk: wat we zelf niet kunnen, moet je bij de specialist halen. Een deel van ons gebak wordt speciaal voor ons gemaakt. Onze veganistische gebakjes komen bij Sharp Sharp vandaan. Deze zijn uniek van smaak en geheel biologisch. Daarnaast is dit gebak ook gluten-, suiker- en lactosevrij. Sommige smaken zijn zelfs notenvrij!

Naar de Barn!
Yoghurt Barn-4 LR