Franchise

Yoghurt Barn zoekt franchisenemers!

Yoghurt Barn is klaar voor de volgende stap: franchise. De afgelopen zes jaar hebben we 12 eigen locaties geopend, Yoghurt Barn op wielen gezet met onze Foodtruck, de Food-Retail Award (2017), de Scale-Up Award (2018) en de Happy Service Award (2018) gewonnen en vooral ontzettend veel ervaring opgedaan. Nu willen we de rest van het land veroveren, en daar hebben we jou als local hero voor nodig!

Voorheen hebben wij bewust alles in eigen beheer gedaan, waardoor we veel hebben geleerd over de horeca en hoe dit voor ons werkt. De afgelopen jaren zijn we continue blijven zoeken naar manieren om te optimaliseren. We hebben geleerd aan welke knoppen we kunnen (en soms moeten) draaien om onze teams, de Barns en de gehele sfeer te verbeteren en onze gasten te blijven verrassen. Inmiddels staat Yoghurt Barn als een huis en zijn we klaar voor franchising door het hele land! Het kan hierbij gaan om een geheel nieuwe locatie in een nieuwe stad, maar ook over het overnemen van één van de huidige locaties. Bij de laatstgenoemde optie zullen wij een bepaald deel van de Barns in eigen beheer blijven exploiteren.

yoghurt-barn-haarlem
coffee

Waar staan wij voor?

Yoghurt Barn staat voor puur, vers en biologisch. Wij willen dat onze gasten altijd een beetje blijer de deur uit gaan dan dat ze gekomen zijn. Ze worden altijd begroet, er wordt aandacht aan hen besteed, er wordt naar hen geluisterd en er wordt voor gezorgd dat iedereen zich thuis en welkom voelt in onze Barns. Onze Barnista’s worden door ons en door elkaar opgeleid en getraind, zodat we continue kwaliteit, service en gezelligheid kunnen bieden.

Naast gastvrijheid staat duurzaamheid uiteraard hoog op het lijstje. Wij zijn duurzaam op onze eigen manier, maar gaan graag steeds een stapje verder. Zo is al onze zuivel biologisch, omdat wij geven om de koeien en hun welzijn. Daarnaast wordt onze yoghurt geserveerd in authentieke Weckpotten, helemaal gemaakt van gerecycled glas. En over recyclen gesproken: ook onze to go materialen zijn recyclebaar. Verder steunen we duurzame initiatieven zoals Earth Water, vind je in onze Barns alleen FSC-gekeurd hout, maken we gebruik van groene stroom en CO2-neutraal glas zorgen we voor een minimale impact op onze omgeving door gebruik te maken van ledverlichting.

Yoghurt Barn als merk

Yoghurt is onze passie, en dat willen wij delen met heel Nederland. Ons doel? Iedereen inspireren met en rondom yoghurt. Yoghurt Barn is naast een nationaal bekend merk vooral een plek waar gasten graag zijn: een tweede thuis. Onze Barns zijn uniek. Knus, maar ook industrieel; gezellig, maar ook rustgevend. Voor de één is het een plek om onder het genot van een healthy pleasure bij te kletsen met een vriendin, voor de ander gaat het om de goede koffie en een praatje met de Barnista achter de bar. Yoghurt Barn is een volwaardige lunchroom met een specialistische twist.

 

De echte yoghurtbeleving

Ons concept is uniek en herkenbaar. Stap een ruimte binnen zonder te weten welke naam er op de gevel hangt, en je weet meteen dat je bij Yoghurt Barn bent. Je wordt vriendelijke begroet door onze Barnista’s, die jou vervolgens meenemen in de wereld van yoghurt. Aan de bar bestel je de lekkerste verse dingen, die allemaal à la minute met het grootste enthousiasme worden klaargemaakt: een uitgebreid ontbijt, volledige lunch of lekker tussendoortje, we’ve got it all. Ga voor één van onze zeven biologische yoghurts, en maak daar vervolgens jouw eigen yoghurtfeestje van. Of dit nu een healthy of guilty pleasure is: wij hebben voor ieder wat wils. Denk aan toppings als een crunchy nootje, fris vers fruit, heerlijke brokken fair trade chocolade en/of een smaakvolle siroop. En wist je dat we nog veel meer met yoghurt doen, bijvoorbeeld een lekkere dip maken voor onze Barn Toast? Wij laten zien dat yoghurt loei lekker is; whole day, every day!

_W6A9367
Yoghurt Barn Den Bosch

Deel jij onze passie?

Om de landelijke dekking te realiseren en franchise Barns te openen, zijn we op zoek naar franchisenemers. En misschien ben jij dat wel! Ben je een inspirerende en resultaatgerichte ondernemer, heb je leidinggevende food & retail ervaring, ken je jouw stad op je duimpje en ben je een people manager met passie voor het verrassen van gasten? Wij kunnen helpen om jouw droom te realiseren! (Belangrijk is wel dat je van yoghurt houdt, natuurlijk!).

Om uitsluitend de meest geschikte franchise kandidaten aan te trekken, hebben we enkele belangrijke criteria. Denk bijvoorbeeld aan een startkapitaal van €200-250k (excl. btw en borgstelling), waarvan je zelf 20% moet bijdragen. Daarnaast kijken we samen naar mogelijke locaties, en vindt er een grondige screening plaats. We hebben deze criteria opgesteld om de kwaliteit van ons merk te kunnen waarborgen, om vervelende verrassingen te voorkomen en om er zeker van te zijn dat het een plezierige samenwerking zal zijn voor beide partijen.

Pas jij in dit plaatje en sta je te popelen om samen met ons met dit franchise avontuur aan de slag te gaan? Stuur dan je cv en motivatie naar wouter@yoghurtbarn.nl. Wij nemen dan binnen een week contact met je op. We kijken ernaar uit je te ontmoeten en deze uitdaging samen aan te gaan!